20 octombrie 2010, 14:52
52144
Saralie cu varză
Ingrediente:
Pentru aluat:
- vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”,
- 1 ou,
- 5 linguri de ulei.
Pentru umplutură:
- ½ căpățână de varză,
- 3 cepe,
- 1 ou,
- 3 linguri ulei,
- 3 linguri de apă,
- sare,
- 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel şi mărar tocate (la dorinţă).
Prepararea aluatului:
Preparaţi aluatul pentru plăcintă, împărţiţi-l în bucăţi de mărime medie. Întindeţi foile subţiri, iar apoi pe pânză până la grosimea unei foi de papirus, uscaţi puţin foile, ungeţi-le cu ulei, puneţi una peste alta câteva straturi, repartizaţi umplutura pe toată suprafaţa unsă. Se rulează, se taie în bucăţi de 15-17 cm, care se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei cu sutura în jos, capetele se unesc în forma literei S, se unge cu gălbenuş. Se dă la cuptor la temperatura de 220-240 grade. Produsul gata se unge cu unt topit (la dorinţă).
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1805
- Populația:
- 36 locuitori
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.