20 octombrie 2010, 12:22 views 25006

Uscăţele cu dovleac

Ingrediente:

  • ¾ pahar pireu de dovleac,
  • 2 linguri făină,
  • ½ pahar zahăr,
  • 3 linguri unt sau margarină,
  • 3 ouă,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Dovleacul se taie bucăți, semințele și partea fibroasă se elimină, părțile pregătite se taie bucăți, se coc, locurile arse se curăță, se freacă. Ouăle se amestecă bine cu zahăr şi sare, se adaugă untul, se bate, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluatul, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 10 cm şi lăţimea de 3 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul, şi în această tă-ietură se pune un capăt al fîşiei. Uscăţelele se prăjesc într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

Uscăţelele se mai pot face şi în formă de trandafiri. Pentru aceasta foaia de aluat se taie cerculeţe cu diametrul 6, 4 şi 2 cm, se pun cîte 3 la un loc, la mijloc se ung cu albuş de ou şi se apasă cu degetul. Pe marginile „trandafirilor" se fac tăieturi ca să se obţină petale.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.